top of page

BIO:

Jakob Stegelmann er født den 28. december 1957 og har siden 1970'erne beskæftiget sig indgående med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction. 

I 1980 startede Jakob TV-programmet Så er der tegnefilm på DR, og 1989 fulgte Troldspejlet, der har kørt lige siden. Han var også med i redaktionen af kultprogrammerne Gotha og Planet X. For slet ikke at tale om det ugentlige Disney Sjov, som han har redigeret siden starten i 1991.

​Ved siden af sit tv-arbejde har Jakob skrevet bøger om f.x Carl Barks, Walt Disney og populærkultur generelt ("Truslen fra det ukendte", "Gyldendals Tegneserieleksikon", "Filmårbogen" m.fl.). Jakob var også blandt producenterne af den legendariske danske tegnefilm "Valhalla" (1986). Og han har på skift været tilknyttet aviser som Berlingske Tidende, BT og senest Jyllands-Posten, hvor han i dag anmeldelser tegneserier.

​Med Troldspejlet og sit øvrige virke har Jakob skabt et univers og fællesskab, der begyndte som undergrund, men som i dag er udbredt og en væsentlig del af vores kulturforbrug. 

Billede krediteret - Ursula Taylor

bottom of page